Werken bij HIT Profit

Energiescanner Bedrijfspanden

Energiescanner Bedrijfspanden

 

Als energiescanner bedrijfspanden ben je verantwoordelijk voor de inventarisatie van het energieverbruik van de bedrijfspanden van HIT Profit leden. Dit doe je door het in kaart brengen van alle bedrijfsruimtes waarbij je je concentreert op 3 hoofdzaken: verwarming, verlichting en de meetinrichting. In een rapportage geef je, daar waar mogelijk, kansen weer om energie te gaan besparen.

Je voert volgens onze bedrijfsfilosofie het werk kwalitatief, correct en zelfstandig uit. Je beheert hiervoor je eigen agenda en plant zelf de scans in. Je hebt kennis van gebouwgebonden functies zoals verwarming, ventilatie, koeling en verlichting, maar ook van de energiegerelateerde infrastructuur van gebouwen. Vanuit een intern opleidingstraject word je verder opgeleid zodat je in staat bent een gedegen besparingsadvies uit te brengen aan bedrijven of instellingen.

Bij gebleken geschiktheid zijn er doorgroeimogelijkheden tot Energie Analist, waarbij een belangrijk onderdeel hierin is het bedenken, uitschrijven en het verder ontwikkelen van energiebesparingsmogelijkheden aan de hand van meetdata en bedrijfsinformatie.

Het is jouw verantwoordelijkheid en doet alles wat nodig is om de opdracht van de klant te doen slagen. Hiervoor zijn jouw kerntaken:

 • Inplannen van afspraken voor de energiescan;
 • In kaart brengen van de gebouwgebonden energieverbruikers, op locatie bij de klant, zodat deze vertaald kunnen worden naar concrete adviezen om het pand te verduurzamen;
 • Dit doe je door middel van foto’s, tellingen van apparatuur, en daar waar nodig aangevuld met eigen bevindingen;
 • Het waarnemen van suboptimale situaties met betrekking tot energieverbruik en de gegevens verzamelen die nodig zijn voor verdere analyse;
 • Communicatie met de Energie Analisten.

 

Functie-eisen

Deze functie betreft een startersfunctie, waarbij reële doorgroeimogelijkheden zijn tot Energie Analist, waarvoor rekening is gehouden met onderstaande functie-eisen.

 • HBO/ academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur een afgeronde opleiding in de analytische of technische richting;
 • Een goede beheersing van de klantgerichte gesprekstechnieken;
 • Een zelfstandige werkhouding en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Kennis van en vaardig in het gebruik van IT applicaties, Microsoft Office en CRM;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Uitstekende analytische vaardigheden;
 • Secuur, gedisciplineerd, flexibel en georganiseerd werken;
 • Proactief, toont klanteigenaarschap en heeft een hoog verantwoordelijkheidsgevoel om zaken gedaan te krijgen;
 • Kennis van de energiemarkt (kleinzakelijk, grootzakelijk, elektriciteit en gas en bijhorende wet- en regelgeving);

 

Bedrijfsprofiel

HIT Profit is de onafhankelijke inkoopcombinatie voor ondernemend Nederland. Wij helpen ondernemers bij het managen van de belangrijkste facilitaire zaken. Zaken die een organisatie draaiende houden, maar die veel tijd en moeite kosten. We streven naar een zo hoog mogelijke kwaliteit en onderscheiden ons door een open en informele bedrijfscultuur, waarin onze medewerkers enthousiast bijdragen aan de verdere ontwikkeling en groei van de organisatie. Wij bieden een prettige, informele werksfeer met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid in een groeiende en ambitieuze organisatie. Als nieuwe collega doorloop je een uitgebreid inwerktraject waarin alle facetten van het bedrijf en jouw aandeel daarin aan de orde komen en je kennis maakt met ons inkoopconcept.

 

Arbeidsvoorwaarden

HIT Profit kent een goed primair salaris aangevuld met mooie secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Solliciteer nu

Show Buttons
Hide Buttons
CONTACT