Belangrijke wetswijziging voor grootverbruik gasaansluitingen type G2C

Belangrijke wetswijziging gasaansluitingen type G2C

Belangrijke wetswijziging voor grootverbruik gasaansluitingen type G2C

Als klant van HIT Profit willen wij u graag op de hoogte brengen van de recente wetswijziging die gevolgen heeft voor uw grootverbruik gasaansluitingen, type G2C.

Momenteel worden de meterstanden van dit type gasmeter op diverse manieren uitgelezen. Door de recente wetswijziging dienen de meetgegevens voor dit type gasmeter minimaal één keer per maand te worden opgenomen. De overheid geeft u als gebruiker tot 1 februari 2020 de tijd om dit te regelen.

De wetgeving is aangepast om het systeem van gaslevering in Nederland betrouwbaarder te maken.

Daarbij heeft het voor u ook een aantal voordelen:

  • •  De meetgegevens worden in het vervolg automatisch doorgegeven. Zo heeft u geen omkijken meer naar uw meter om uw verbruik in te zien. Ook komt er geen meteropnemer meer langs om de standen op te nemen.
  • •  De maandelijkse nota van uw energieleverancier is voor deze gasaansluiting voortaan gebaseerd op het daadwerkelijke verbruik. U heeft geen last meer van voorschotnota’s of geschat energieverbruik.
  • •  U krijgt via onze online portal inzicht in uw gasverbruik. Zo krijgt u grip op uw energieverbruik en creëert u bewustwording met betrekking tot uw verbruik.
  • •  U voldoet aan de nieuwe wetgeving.

Begeleiding via HIT Profit

Uiteraard willen wij u onze dienstverlening aanbieden om u in dit traject te begeleiden. Momenteel zijn wij druk bezig om met diverse meetbedrijven speciale prijsafspraken vast te stellen voor het aanbieden van de benodigde meetovereenkomst gas, inclusief de benodigde datalogger. Deze datalogger registreert dagelijks uw gasverbruik en uw meetbedrijf stuurt één keer per maand de verbruiksgegevens door naar uw netbeheerder.

Wij kunnen u volledig ontzorgen met dit traject:

•  HIT Profit regelt de opzegging van uw huidige meetdienstovereenkomst.
•  HIT Profit regelt een nieuwe overeenkomst met scherpe tarieven bij één van onze partner meetbedrijven.
•  HIT Profit regelt de overstap naar één van onze partner meetbedrijven per einde contractdatum.

Het verstandig om kritisch naar uw huidige gasaansluiting te kijken, wellicht heeft u voldoende aan een uurcapaciteit van 40 m3 . Dit kan betekenen dat het wellicht verstandig is om over te stappen van een grootverbruikaansluiting naar een kleinverbruikaansluiting. Dit kan voor u voordeliger zijn. Uw installateur kan u hierin adviseren. Hij kent uw installatie en bepaalt op basis van uw wensen en bedrijfsvoering samen met u de beste oplossing voor uw situatie. Uiteraard kunnen wij de eventuele aanpassing van uw aansluiting voor u in gang zetten.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op via servicedesk@hitprofit.nl of via 013-571 9913.

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons
CONTACT